Yumeiho terápia

Yumeiho
Mit jelent ez az elnevezés?
Shaolin völgyből elindult nyomó-gyúró, izmokat, izületeket, mélymasszázs, technikával fellazító –Saionji Masayuki (japán) által kigondolt, elnevezett mozaik-szó a Yumeiho® -mely egy terápiás rendszert foglal magában.
Magát a terápia elnevezést először a „medence környéki izmokat felgyúró, helyreigazító, nyomó-gyúró technika „ néven fordították le a tolmácsok.
Ki a Saionji Masayuki Úr ?
Saionji Masayuki 1943. novemberben Tokióban született és elhunyt 2005.március 01-jén Tokióban. Fiatal korában a közgazdaságtudományi egyetemen tanult, de nem fejezte be tanulmányait. Megismerkedett Ono Hidekazu úrral, aki a kínai nyelvet szerette volna elsajátítani Saionji Masayukitól, mert a Shaolin-völgyi kolostorokban a harcművészeteket kutatta, és fejleszteni akarta a kínai nyelv ismeretét a II. világháború után is.
Shaolinban Hidekazu Úr gyakorolta és vizsgálta a harcművészeteket, miközben megsérült, és a gyógyító részlegbe került ott megismerkedett a kolostorban folyó nagyon komoly gyógyító technikákkal, többek között a masszázs és helyreigazító technikai fogásokkal, amely közel 5000 éves múltra tekint vissza! Bemutatta Saionji Masayuki Úrnak, aki azonnal érzékelte, hogy milyen komoly terápiáról van szó, és közösen folytatták e téren a tapasztalatcseréket. 25 év után Saionji Masayuki úgy döntött, hogy angol nyelvű könyvben kiadja az általa megalkotott, immár összehangolt technikai-fogás- és mozgássorokat alkalmazó terápiát, melyhez egy nagyon komoly állapotfelmérő részt és tornát is megalkotott.
Hogyan vált ismertté e terápia?
1989.júliusban megjelenik az első eszperantó nyelvre történő fordítás, melyet Kínában a Pekingben zajló Eszperantó Világkongresszuson vendégként Saionji Masayuki mutat be nagyon nagy sikerrel ahol közel 30 országból voltak jelen a bemutatón, ezzel kinyílt a világ Saionji Masayuki Mester előtt. Ekkor még DIINA MASAĜO címen emlegetik e terápiát. 2005-ig a Mester haláláig, több mint 33 nemzeti nyelvre fordították le a tankönyvet, több mint 50 országba jutott el a gyakorlati bemutatók révén.
Miért és milyen esetekben forduljunk Yumeiho®-terapeutához?
A világon sok természetes gyógymód létezik, közel 3000-re tehető a legkülönbözőbb masszázsok és azok változatainak száma, ám mindegyiknek sajátos jellemzőjük az alkalmazási területük, a technikai elemeik, kivitelezéseik.
A keleti gyógyászat szerint a gerinc az alapja mindennek, tehát az első válasz, gerincbetegségek bizonyos fajtáinál. A hagyományos masszázsoktól eltérő mélymasszázs,a mozgások-fogások iránya, a ruhában a földön lévő tatamin/ laticellen/ történő kezelés, a terapeuta testsúlyával összehangolt mozgássorok, a nyomó-gyúró, görgető masszázs-elemek olyan összhangban kerülnek alkalmazásra, mely lehetővé tesz lényegesen több betegségben való alkalmazást.
Megelőzésként, amikor még nem fáj a váll, hát, derék, térd, boka, nem zsibbadnak a végtagok, nincs zúgó-sistergő zaj a fülben, az állandó fejfájás, szédülés vagy éppen meddőségi gondok,
Terápiás utókezelésként / rehabilitáció/: törések, izületi kopások, ficamok, rándulások, zúzódások, gerincműtétek, nehéz szülés, újra meg kell tanulni helyesen járni, izomsorvadások, részleges vagy teljes, végtagbénulások stroke után, arcideg-zsába, stb. esetében igen jó hatásfokkal alkalmazható a yumeiho-terápia.

Mátyás Szilárd
Telefon: 06-30-246-9532
Email cím: matyas.77szilard@gmail.com

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.