Lázárné Kovács Bori

Szépnek lenni jó érzés. Ahogy bent, úgy kint, és ahogy kint, úgy bent. Gondolatvilágunk és érzéseink formálják a külsőnket, de meg vagyok róla győződve, hogy kívülről is elindíthatunk önmagunkban olyan változást, ami a boldogság állapotához vezethet. A boldogság mindenkinek mást jelent, de egy biztos, ha jól érzed magad a bőrödben, mindent más színben látsz. Ez pedig egyenes út a gondolkodásod és érzésvilágod, végső soron önmagad átformálásához.

Jógaoktatói és ayurvedikus masszőr tanulmányaim során lenyűgözött az az ősi indiai életfilozófia és életmód összetett rendszere, a yoga tudománya, melynek egyik ága az élet tudománya, az ayurveda. India ősi egészségmegőrző, természetes gyógymódokon alapuló rendszerére tekinthetünk úgy is, mint a nyugati vágyak beteljesítőjére, hiszen az ayurvedikus életmód képes fiatalságunkat hosszú ideig megőrizni, vagy akár vissza is hozni. Az ayurveda egyik fontos eleme a meleg olajos masszázs, melynek hatására kívülről, a bőrünkön keresztül indulnak el olyan, először testi, majd lelki szintű folyamatok, amelyek egészségünk megőrzését, illetve visszaállítását hivatott szolgálni.

 

Ayurvedikus szépségrituálé Az ayurveda dekoltázs-nyak-arc és fejmasszázsa a masszázsok királynője, a világ egyik legfényűzőbb szépségkezelése. A feszültségben lévő test és elme mélylazításán alapuló olajos szépség- és marma (energia) masszázs gyógyír a léleknek. A nyirokkeringés és az energiaáramlás serkentése által kiürülő salakanyagok, a méregtelenítés következtében a bőr tisztává, ruganyossá, ránctalanná válik. Időt hagyva a gyógyító és lélekszépítő folyamatok beépülésének testünkben és elménkben, a masszázst személyre szabott gyógynövénypakolással koronázzuk.

∞ Öt tibeti rítus ∞ A fiatalság forrásaként ismert egyszerű, de nagyszerű jógagyakorlatokat a tiltott városba bejutó és évekig ott élő angol ezredes hozta magával, aki maga is hihetetlen testi és lelki változáson ment keresztül és tért vissza évtizedekkel megfiatalodva az 1930-as években a nyugati világba, köszönhetően az Öt tibeti rítus rendszeres gyakorlásának. A módszer a jógahagyományokban gyökerezik, és a hatha-jóga kissé módosított testhelyzetein és légző gyakorlatain alapul. A rítus öt egymásra épülő lassú gyakorlatsort tartalmaz, melynek hatása csak akkor tud érvényesülni, ha kitartóan és helyesen végezzük őket. A módszer elsajátítása nem igényel semmiféle előképzettséget – majd megtanulod -, vagy különleges hajlékonyságot – majd megszerzed -, azonban annak érdekében, hogy a gyakorlatokat és a légzés technikát helyesen sajátítsd el, a tanfolyamok létszáma maximum 4 fő lehet.

Lázárné Kovács Bori                  

jógaoktató – Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

ayurvedikus masszőr – Dr. Arun Gupta MD.- Calendula Ayurvedic & Medical Clinic

ayurvedikus szépségmasszőr – Ayurvedia

e-mail: szepsegmasszazs@gmail.com ∞ telefon: 06 30 536 4594 ∞ https://www.facebook.com/szepsegrituale

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.